De Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten

De Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten

 

Wanneer raadpleeg ik een orthodontist?

Een orthodontische behandeling kan op elke leeftijd worden uitgevoerd, dus niet enkel bij groeiende kinderen, maar ook bij volwassenen. Alleen is het zo dat de toestand van het gebit en ook de mondhygiëne goed moeten zijn, of moeten bijgestuurd worden alvorens met een orthodontische behandeling te starten.

Meestal wordt je doorverwezen door je (kinder-)tandarts naar de orthodontist. Soms verwijzen CLB's, kaakchirurg, neus-keel-oorarts, logopedist, kinderarts, huisarts, parodontoloog e.a. door.

Je kan ook op eigen initiatief naar de orthodontist gaan. Vaak heeft je broer, je zus,  een vriend of vriendin reeds een beugel en zo kom je dan in contact met een orthodontist.

Je bent vrij te kiezen bij welke orthodontist je wenst te gaan. Maar denk aan het volgende: het is makkelijker indien de orthodontist bij jou in de buurt gevestigd is, verder moet het ook klikken tussen jou en de orthodontist, daar een orthodontische behandeling een paar jaar duurt.

Voor het eerste consult is het vaak zo dat je een paar weken tot een paar maanden moet wachten. Daarom is het van belang om tijdig een afspraak te maken met een orthodontist. Indien je doorverwezen wordt, wacht dan niet nog eens een paar maanden, maar neem zo snel mogelijk contact op voor een eerste afspraak.

De website van BBNO maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD